Ворожнеча між російським збройним формуванням «Вагнер» та Міністерством оборони РФ переросло у відверте військове протистояння, пише британська розвідка.

Під час операції, яку власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин назвав «маршем за свободу», сили збройного формування перетнули українсько-російський кордон у напрямку РФ щонайменше у двох місцях, відзначають у британському Міноборони.

У Ростові-на-Дону «Вагнер» зайняв «ключові об’єкти органів безпеки», зокрема штаб, який керує військовими операціями Росії в Україні, кажуть британські розвідники.

Підрозділи «Вагнера» рухаються на північ через Воронезьку область і майже напевно мають на меті дістатися до Москви. Деякі російські силовики, ймовірно, не виявили спротиву «вагнерівцям», додають у розвідці.

У британському міноборони події називають «найбільшим викликом російській державі за останні роки».

У своєму зверненні 24 червня президент РФ Володимир Путін назвав ситуацію зі збройним заколотом «відступництвом» й віддав наказ збройним силам «нейтралізувати тих, хто його організував», повідомляє «Укрінформ».

UPD 14:40. Москву готують до облоги, у місті ввели режим контртерористичної операції, повідомляють в українській розвідці. Контртерористичну операцію оголосили в низці регіонів РФ після демаршу ПВК «Вагнер» і початку руху бійців у бік російської столиці. У Москву стягують всю військову техніку, яка досі була в резерві та у прикордонних регіонах, відзначають у ГУР.


Приватна військова компанія Вагнера (ПВК «Вагнер») була створена в 2013 році для участі РФ у збройних конфліктах без залучення регулярних військ. Збройне формування було визнане міжнародною злочинною та терористичною організацією. Із 2014 року ПВК «Вагнер» бере участь у війні РФ проти України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі