Перші платні дороги для вантажівок вагою від 12 тонн планують відкрити в пʼяти областях України, повідомляє голова Мінвідновлення Мустафа Найєм на Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні.

Проєкт планують спочатку запустити в Київській, Дніпропетровській, Львівській, Одеській і Полтавській областях. Наразі для цього готують техніко-економічне обґрунтування. Загальну вартість проєкту оцінюють у 6,5 мільярда доларів.

Над національною системою толінгу [платних доріг – ред.] почали працювати ще до початку повномасштабного вторгнення, каже Мустафа Найєм. За його словами, це «один із найбільш перспективних проєктів в Україні».

Реалізовувати проєкт планують відразу ж після появи партнерів. У Мінвідновлення кажуть, що в участі зацікавлені компанії з Європейського Союзу, пише «Інтерфакс-Україна».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Електронну систему управління проєктами відновлення запустять в Україні. Ця система матиме назву DREAM, тобто Digital Reconstruction Ecosystem for Accountable Management. Уже в грудні 2023 року кожен українець, громада чи представники країн-партнерів зможуть отримати повний доступ до інформації щодо всіх проєктів і всіх етапів проєктів відбудови України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі