Патрульна поліція Києва проти облаштування смуги громадського транспорту на Повітрофлотському проспекті, поки там не розширять дорогу, йдеться у відповіді «Центру організації дорожнього руху» на запит учасника «Пасажирів Києва» Павла Постоєнка.

Розширювати дорогу в поліції пропонують завдяки тротуару, не менше як три метри для кожної смуги. Йдеться про ділянку дороги від зупинки «Стадіон» до Севастопольської площі.

«Центр організації дорожнього руху» повідомляв, що смуги громадського транспорту на Повітрофлотському проспекті не буде ще в січні 2023 року. Там зазначали, що патрульна поліція відмовила через невідповідність розміщення зупинок від пішохідних переходів вимогам ПДР і ширини смуг руху.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Виділені смуги для громадського транспорту – це відокремлені смуги, якими можуть користуватися тільки пасажирські автобуси чи тролейбуси, але не приватні автомобілі. Такі смуги потрібні, щоб громадський транспорт не залежав від заторів на дорогах і дотримувався графіка.

За попередні роки в Києві смуги для громадського транспорту облаштували на близько 40 вулицях. Але у 2022 році, з початком повномасштабної війни, ця робота призупинилася. Утім, у «Центрі організації дорожнього руху» обіцяли облаштувати виділені смуги ще на 28 вулицях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі