Експериментальну ділянку з різнотрав'ям на Позняках викосили після того, як там сталася пожежа, повідомив директор «Київзеленбуду» Олексій Король виданню «Хмарочос».

Напередодні містянин Дмитро Лиховій помітив, що на ділянці у парку «Позняки», яку обіцяли не косити в межах експериментального проєкту, таки зрізали рослини.

Фото: Дмитро Лиховій

У «Київзеленбуді» пояснили, що ділянку довелося викосити, щоб дати новій траві можливість рости після займання. Невідомо, чи пожежа сталася в результаті підпалу, чи через недбадість (наприклад, хтось із перехожих міг кинути у траву недопалок), відзначив Олексій Король.

Наразі в місті триває пожежонебезпечний період, до того ж деякі рослини мали сухі стебла, додав директор «Київзеленбуду».

За словами Короля, на ділянці ростуть луго-степові рослини: ромашки, мак, перстач, які потрібно викошувати після масового цвітіння. До моменту пожежі злакові трави вже дозріли, квіти відцвіли, і насіння висіялося, кажуть у «Київзеленбуді». Щоб нова трава виросла на ділянці, потрібно було прибрати згоріле бадилля.

Містян укотре закликають не кидати недопалки у траву й не палити її.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Загалом у Києві визначили близько 25 ділянок, де не коситимуть траву в межах експерименту. Зокрема, траву перестали косити на схилах уздовж проспекта Правди. 

Фото: «Київзеленбуд»

На приблизно такій самій кількості ділянок облаштують декоративні луки, на транспортних розв’язках, розподільних смугах і вздовж автомобільних доріг.

Декоративні луки й обмеження косіння трави на визначених ділянках є поширеною практикою в Лондоні, Відні, Берліні й інших європейських столицях, кажуть в управлінні екології та природних ресурсів КМДА. Це сприяє розвитку біорізноманіття, бо зберігається пилок і нектар для комах-запилювачів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі