У Києві проведуть експеримент: у деяких місцях не коситимуть траву, повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

У місті виділили близько 25 ділянок, розташованих не в зоні активної рекреації, де відмовляться від косіння трави. На приблизно такій самій кількості ділянок облаштують декоративні луки: на транспортних розвязках, розподільних смугах і вздовж автомобільних доріг.

Інформувати киян про нові підходи обіцяють за допомогою спеціальних оголошень на місцях.

Декоративні луки й обмеження косіння трави на визначених ділянках є поширеною практикою в Лондоні, Відні, Берліні й інших європейських столицях, додав Возний. За його словами, це сприяє розвитку біорізноманіття, бо зберігається пилок і нектар для комах-запилювачів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві створять більше 60 декоративних луків. Окрім луків і злакових культуру 2023 році в різних районах Києва зʼявляться як експеримент мавританські газони.

Улітку на сайті Київради вчергове зареєстрували петицію з проханням припинити скошування трави в місті. Такі петиції реєструють із року в рік, але місто не може відмовитися від скошування газонів, пояснював в інтерв’ю The Village Україна Олександр Возний, щоби Київ «не перетворився на такий собі хутір».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі