На «Книжковому Арсеналі» під час дискусії за участі очільника Мінкульту Олександра Ткаченка влаштували акцію протесту, під час якої вимагали відставки міністра.

Учасники заходу тримали плакати з написами «Ткаченко знищує культуру», «Ганьба», «Нам не потрібен міністр-малорос».

«Ткаченко сказав протестувальникам, що він їх бачить, запропонував поговорити після заходу, а зараз опустити плакати, щоб руки не втомлювалися. «Не втомимося», – загомоніли люди», – пише очевидиця подій, комунікаційниця «Довженко-Центру» Марія Глазунова.

Активісти висловили низку претензій, зокрема, щодо правил виїзду за кордон для українських артистів, ситуацію довкола «Довженко-Центру», ставлення міністра до російської культури, а також відсутність охорони памʼяток і музеїв під час війни, повідомляє «Громадське».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Олександра Ткаченка призначили на посаду міністра культури та інформаційної політики України 4 червня 2020 року. До цього Ткаченко майже 10 років очолював 1+1 Media.

У листопаді 2021 року Ткаченко вже писав заяву про звільнення з посади через рішення Кабміну про виокремлення Держкіно зі складу Мінкульту, однак Ткаченко залишився на посаді очільника МКІП.

Петиція про звільнення міністра культури України Олександра Ткаченка на початку червня 2023-го зібрала потрібні 25 тисяч голосів. У відповідь в уряді спочатку заявили, що петиція «не відповідає вимогам до письмового або усного звернення» й запропонували авторам надіслати інше звернення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Марія Глазунова