Однією з нагальних потреб у зоні ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС залишається вода – як питна, так і технічна, повідомляє міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. 

Зараз воду в регіони підвозять, але в планах – запустити свердловини. Для цього потрібно провести комплекс геодезично-розвідувальних робіт, написав міністр.

Ігор Клименко

Паралельно працюють десять станцій фільтрації для очищення питної води. За словами Клименка, запасів для забезпечення всіх людей питною водою вистачить на місяць. «Вода відступила від берегів на 1300–1600 метрів. Дніпро практично повертається у своє русло, у якому воно було 70 років тому», – підкреслив він. 

Зараз проводять необхідні розрахунки, які дозволять спрогнозувати й потреби води населенню, і спроможності водного басейну річки Дніпро.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Армія РФ підірвала греблю Каховської ГЕС близько третьої години ночі 6 червня. Станцію повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню. Майже 16 тисяч людей опинилися в критичній зоні затоплення.


Відбудова Каховської ГЕС триватиме пʼять років, якщо працювати цілодобово, і коштуватиме від 800 мільйонів до одного мільярда доларів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі