Архітектор Крістіан Віттіг із Чилі працює над проєктом відновлення кінотеатру «Перемога» в Чернігові, повідомляє Чернігівська ОВА.

Кінотеатр «Перемога», який не працює з 2012 року

Споруду унікальної форми планують зберегти, але додати нові функції. Це потрібно, щоби залучити природне світло і відкрити вид на місто. Для цього зокрема планують використати велику кількість скляних поверхонь.

«Ця зруйнована часом будівля є відображенням сьогодення. Головне питання в тому, як переробити її та залишити старі деталі, проте все ж додати новизни», – каже Крістіан Віттіг.

До початку повномасштабного вторгнення функціональне призначення кінотеатру «Перемога» планували розширити під культурно-мистецький та навчально-науковий центр для студентів «Чернігівської політехніки».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кінотеатр «Перемога» збудували в 1985 році на розі вулиць Рокосовського і Шевченка. Разом із «Дружбою» і кінотеатром імені Щорса це один із трьох великих кінотеатрів, збудованих за часів СРСР. Заклад  перестав працювати як кінотеатр з 2012 року.


Крістіан Віттіг – чилійський архітектор і міський планувальник із досвідом відбудови міст після руйнівних землетрусів, директор архітектурної компанії Thought. Він допомагає з відновленням Ірпеня, разом із колегами з Чилі та України запропонував концепцію меморіалу на честь убитих мешканців Ірпеня й Бучі, а також розробив проєктну пропозицію реконструкції міської бібліотеки. The Village Україна спитали в архітектора про ці проєкти, а також про післявоєнне відновлення України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі