Перші ескізи проєкту меморіалу мешканцям Ірпеня й Бучі запропонував чилійський архітектор Крістіан Віттіг, повідомляє Irpin Reconstruction Summit.

За задумом, мурал має поєднати простір для вшанування памʼяті про загиблих цивільних і «природу як символу життя».

Поруч хочуть спроєктувати галерею «Притулок памʼяті», її пропонують вбудувати в землю, а прохід до галереї має нагадувати кратер від вибуху.

«Галерея розкриватиме історію міста в період 2022 року», – розповідають автори проєкту.

Мурал планують зробити у формі дерев з облаштованими вівтарями для вшанування памʼяті кожної жертви. Для будівництва пропонують використати матеріали «з високою екологічною цінністю».

Зауваження й пропозиції просять надсилати на електронну пошту [email protected].

Раніше архітектор розповідав, що будувати варто не у висоту, а в ширину. Для цього він пропонував будувати з патіо – ділянками природи в середині житлових комплексів. 

Крім того, Віттіг виступає за створення ще більшої кількості міських парків, щоби вони утворювали систему, яку можна було б об’єднати веломаршрутами. Цю ідею він уже погодив із керівництвом міста.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Крістіан Віттіг є також консультантом офісу Though, Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions і стратегічним консультантом фундації La Fuente, що займається плануванням нових освітніх просторів, зокрема бібліотек. Після землетрусу в Чилі у 2010 році фундація відновила більше 80 бібліотек.

У липні 2022 року Крістіан відвідав Ірпінь, щоб побачити масштаби руйнувань.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Irpin Reconstruction Summit