«Київзеленбуд» пообіцяв більше не створювати рослинні скульптури в Києві, поки триває війна, заявив гендиректор комунальної організації Олексій Король в інтервʼю Bird in Flight.

Ідеться про тематичні скульптури на кшталт квітника зі Шреком у Соломʼянському районі, які часто критикували містяни. У «Київзеленбуді» пояснили, що такі скульптури не на часі, а також потребують більше зусиль і коштів, ніж облаштування клумб.

Квітник зі Шреком на вулиці Мартиросяна

Гендиректор «Київзеленбуду» Олексій Король також визнав, що скульптури не виправдали очікувань. За його словами, ті скульптури, що до вподоби містянам, підтримуватимуть. Але ті, що на думку дизайнерів «Київзеленбуду» вийшли погано, з часом приберуть.

Квіти на клумбах поступово замінюватимуть багаторічними рослинами, адже вони вимагають менше догляду. «Ми зазвичай намагаємося вистригти з кущика фігуру, натомість у Європі до озеленення ставляться не так прискіпливо: росте кущик неправильної форми – хай росте. Київ до цього йде», – каже головна ландшафтна дизайнерка «Київзеленбуду» Марія Вольська.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Конструкцію «Шрека» створили у 2020 році. Відвідувачі виставки квітів на Співочому полі визнали її найкращою, відзначили в КП УЗН Соломʼянського району. Квітник встановили на вулиці Мартиросяна в липні 2022 року. Раніше на його місці був фонтан.


Експериментальні декоративні луки в Києві засіяли на 25 експериментальних ділянках. Різнотравʼя посадили на різних ділянках у всіх районах міста.

Улітку на сайті Київради вчергове зареєстрували петицію з проханням припинити скошування трави в місті. Такі петиції реєструють із року в рік, але місто не може відмовитися від скошування газонів, пояснював в інтерв’ю The Village Україна Олександр Возний, щоби Київ «не перетворився на такий собі хутір».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КП УЗН Соломʼянського району