Експериментальні декоративні луки в Києві засіяли на 25 експериментальних ділянках, повідомляє очільник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Різнотравʼя посадили на різних ділянках у всіх районах міста. Декоративні луки можна знайти на карті за посиланням.

Карта, на якій позначені ділянки в Києві, де висадили декоративні луки. Фото: Олександр Возний

За словами Возного, перші суттєві результати від різнотравʼя зʼявляться за місяць, а всі плюси від висаджування багаторічних рослин можна буде оцінити лише у 2024 році.

Декоративні луки допомагають зберігати воду в ґрунті, поліпшують якість повітря у місті, примножують біорізноманіття, а також є невимогливими до догляду, зокрема потребують скошування лише раз на рік. Такі луки й обмежене косіння трави є поширеною практикою в Лондоні, Відні, Берліні й інших європейських столицях.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві створять більше 60 декоративних луків. Окрім луків і злакових культур, у 2023 році в різних районах Києва зʼявляться як експеримент мавританські газони.

Улітку на сайті Київради вчергове зареєстрували петицію з проханням припинити скошування трави в місті. Такі петиції реєструють із року в рік, але місто не може відмовитися від скошування газонів, пояснював в інтерв’ю The Village Україна Олександр Возний, щоби Київ «не перетворився на такий собі хутір».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі