КМДА встановлюватиме модульні укриття замість «неконтрольованих» приватних укриттів, повідомляє мер Києва Віталій Кличко в ефірі «Громадського радіо».

Відсоток укриттів, які перебувають у приватній власності і які власники не хочуть відчиняти, невеликий, зауважує Кличко. Утім, їх вирішили «викреслити зі списку, щоби не дезорієнтувати людей», каже мер.

Власники таких укриттів кажуть, що відкривати їх не можуть через те, що зберігають у сховищах матеріальні цінності, а також ставлять питання щодо охорони приміщення й оплати комунальних послуг, розповідає Кличко.

За його словами, для власників приватних укриттів не передбачена кримінальна відповідальність і «є багато питань, які треба проговорити на законодавчому рівні».


9 червня у КМДА повідомили, що вилучатимуть укриття протягом 24 годин, якщо їххні орендарі перешкоджатимуть доступу до них. За даними КМДА, зараз у приватній власності перебувають 27,5% укриттів.


На модульні бетонні укриття Київ виділить 300 мільйонів гривень. Планують придбати і встановити від 200 до 250 таких укриттів. Протягом трьох-п’яти днів департамент муніципальної безпеки КМДА спільно з Головним управлінням ДСНС України мають визначитися з місцями, де встановлять модульні укриття, і точною їх кількістю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Олександр Камишін