Українська архітектурна студія Makhno Studio представила проєкт зупинки-укриття, яку можна звести за допомогою технології 3D-друку, повідомляє засновник студії Сергій Махно.

Дизайн сховища описують як «футуристичний й інноваційний», що «впишеться в будь-який міський ландшафт».

Водночас бетонна суміш для будівництва зупинки пройшла випробування на міцність і здатна захистити від обстрілів і падіння уламків, відзначають у Makhno Studio.

Для зведення зупинки-сховища використовуватимуть технологію 3D-друку. Це дозволить швидко виготовляти зразки й масштабувати проєкт в усій Україні, кажуть архітектори.

Перша зупинка «незабаром» має з’явитися в Києві, повідомляє команда.

У разі, якщо проєкт знайде підтримку в інших містах, його масштабують. Архітектори запрошують до співпраці місцеві адміністрації, громадськість, комерційні й некомерційні організації.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Укриття на зупинках громадського транспорту облаштовують у низці міст, зокрема в Миколаєві, Харкові й Кропивницькому. Київрада дозволила створювати укриття на зупинках в листопаді 2022 року.


Військовослужбовці ЗСУ разом із фахівцями-будівельниками розробили проєкт «естетичних» мобільних укриттів «Щит», які пропонують встановлювати, зокрема, біля приватних будинків або багатоповерхівок.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі