«Електронний кабінет захисника» в Києві, де військовослужбовці й ветерани зможуть отримати послуги, гарантовані містом, планують запустити до кінця 2023 року, повідомляє КМДА.

До роботи над сервісом також долучиться застосунок «Київ Цифровий», у який інтегрують сервіс для військових і ветеранів. Електронний кабінет працюватиме за принципом «єдиного вікна», тобто через нього користувачі зможуть взаємодіяти з міськими установами без додаткових реєстрацій.

Військові й ветерани зможуть авторизуватися й підтвердити статус захисника «у декілька кліків», оформити пільги, скористатися правом на медичну й матеріальну допомогу, а також відслідковувати процес оброблення заявки онлайн.

Наразі вже оцифрували понад 160 послуг. «Робота над наповненням сервісу триває. Сподіваюся, що найближчим часом він запрацює в тестовому режимі», – писала заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Про створення «електронного кабінету захисника» в Києві оголосили наприкінці березня 2023-го.


Військово-лікарську комісію хочуть цифровізувати: це спростить доступ до лікування пораненим військовим. Наразі бійцям потрібно збирати паперові документи в різних інституціях, щоби  підтвердити поранення й отримати експертний висновок від комісії. У Мінцифри хочуть запровадити електронний документообіг між військовими закладами, а також можливість реабілітації поряд із місцем проживання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: КМДА