До кінця року на київському залізничному вокзалі з’являться ліфти для людей із інвалідністю, повідомили «Великому Києву» в «Укрзалізниці».

Два ліфти вже облаштовують на першій платформі. За допомогою них можна буде дістатися з центральної частини вокзалу до конкорсу, тобто зали очікування. Також ліфти відкриють доступ до транспорту на Південному вокзалі.

У подальшому по одному ліфту зі східної сторони конкорсу зявиться на другій, третій, четвертій, пятій, шостій і сьомій платформах. Крім того, із західної сторони розмістять по два спарених ескалатори. Також другу платформу планують підняти до вищого рівня.

Наприкінці грудня перша леді Олена Зеленська говорила, що «Укрзалізниця» тримає курс на безбар’єрність: вокзальна площа залізничного вокзалу стала доступною, усуваються бар’єри під час працевлаштування, пасажирів-представників маломобільних груп супроводжують «вокзальні ангели», впроваджується низка інших перетворень, які мають стати відчутними у 2023-му».

У січні «Доступно.UA» провели моніторинг Центрального залізничного вокзалу в Києві на інклюзивність і розповідали, що змінилося. Це частина концепції, яку розробили в «Доступно.UA»: восени 2022-го «Укрзалізниця» звернулася до ініціативи за рекомендаціями щодо створення інклюзивного простору на вокзалі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкнці вересня стало відомо, що кінотеатр «Жовтень» також хочуть зробити інклюзивним.


Як змінилася «Укрзалізниця» за рік повномасштабної війни, редакція The Village Україна обговорювала із членом правління АТ УЗ і головою пасажирського напряму перевізника Олександром Перцовським.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі