Від метро «Харківська» до вулиці Володимирської відсьогодні, 10 червня, запускають новий автобусний маршрут №109, повідомляють у департаменті транспортної інфраструктури.

Він проходитиме, зокрема, через Дніпровську набережну, міст Патона, вулицю Велику Васильківську й зупинятиметься на бульварі Тараса Шевченка.

Поки що маршрут працюватиме в режимі дослідження пасажиропотоку для «ухвалення подальших рішень щодо реорганізації маршрутної мережі».

У «Пасажирах Києва» кажуть, що цей маршрут – «чергова самодіяльність департаменту транспортної інфраструктури», адже є ще десять не запроваджених маршрутів. До того ж, у пропозиціях Світового банку за 2016 рік такого маршруту немає.

«Таке враження, що ціль – намалювати фломастерами маршрут і ще більше загнати «Київпастранс» у збитки замість того, щоб запустити давно промодельовані на транспортній моделі маршрути з гарантованим попитом», – додають активісти.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Велобізнес викликає на діалог Дептранс, щоб обговорити ідею спільного фінансування велосектора. Напередодні стало відомо, що в департаменті транспортної інфраструктури КМДА ліквідували сектор розвитку веломережі. Новий штатний розпис оприлюднили на сайті КМДА. У документі вже відсутні посади, що відповідають за розвиток велосипедної інфраструктури в Києві й виконання Концепції розвитку велосипедної інфраструктури, коментують у ГО «Київ – велосипедне місто».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі