Навесні 2023 року повітря загалом по Києву було здорове, свідчать дані датчиків вимірювання якості повітря громадської мережі «Лун.Місто Air».

Із початку березня по кінець травня датчики демонстрували результат «Повітря чисте» 82,6% часу. Ще 17,4% часу повітря було «прийнятним», відзначають у «Лун.Місто».

Днів, коли концентрація шкідливих наддрібних часток у повітрі була нездорова або небезпечна, навесні не фіксували, кажуть в організації.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Лун.Місто Air» – це інтерактивна мапа, на якій у режимі реального часу вказується рівень забруднення повітря. Для цього спеціальні датчики збирають інформацію про дрібні частки забруднення, вологість і температуру повітря.

Проєкт має мережі моніторингу якості повітря у девʼяти українських містах: Києві, Львові, Одесі, Чернівцях, Хмельницькому, Ужгороді, Сумах, Тернополі й Івано-Франківську.

У червні станції «Лун.Місто Air» також почнуть працювати у Вінниці, Рівному й Луцьку. Усі охочі містяни можуть подати заявку на встановлення станцій у себе за вікном. До кінця 2023 року планують покрити мережею всі найбільші міста на заході й у центрі України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі