У «Києві Цифровому» стартувало нове голосування щодо перейменування вулиць, повідомляє заступник голови КМДА Петро Оленич.

Провулок Виноградний у Печерському районі міста пропонують перейменувати на провулок  імені колишнього міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув 18 січня внаслідок падіння гелікоптера разом із групою працівників МВС.

Вулиці Електротехнічній у Деснянському районі пропонують дати назву «Героїв Енергетиків».

Також вулицю Німанську в Печерському районі пропонують перейменувати на Нямунаську. Це литовський варіант назви річки й пропозиція посольства Литви, що «поліпшить співпрацю й взаєморозуміння між країнами», кажуть у КМДА.

Крім того, у киян питають:

  • Як вони ставляться до розміщення вивісок на фасадах будівель (серед варіантів – встановити обмеження до розміру й кількості вивісок; заборонити закладам розміщувати більше чотирьох вивісок на одному фасаді);
  • Чи допомагають вивіски орієнтуватися в місті або лише збивають із пантелику;
  • Чи впливають вивіски на вибір закладів (чи оминаєте заклади зі строкатими вивісками; або, навпаки, такі вивіски приваблюють);
  • Чому власники закладів порушують розміщення вивісок (серед варіантів – «не знають правил розміщення», «правила оформлення вивісок недостатньо чіткі» чи «недостатньо штрафів за порушення правил»).

Голосування триватиме до 18 червня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У застосунку «Київ Цифровий» також проводили опитування щодо погруддя  українських діячів замість російських на станції «Університет». Ось результати.


Як демонтують незаконну рекламу в Києві: ми провели день із бригадою «Київреклами».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі