Мережа автозаправних станцій WOG і фандрейзингова платформа United24 запустили благодійну ініціативу «Рятуємо всюди, де наші люди».

Збиратимуть на рятувальні всюдиходи «Богун-2», які допоможуть ЗСУ евакуювати людей із важкодоступних місць. Цей транспорт може пересуватися по воді й важкопрохідній місцевості під час паводків чи весняного або осіннього розмиття доріг. Всюдиходи також обладнані ношами із системою кріплення до гелікоптера, щоби транспортувати постраждалих. Тому вони будуть потрібні не лише під час повені, але й за будь-яких обставин на прифронтових територіях.

Вартість одного всюдихода становить близько 150 000 доларів. Команда сподівається зібрати кошти на щонайменше чотири всюдиходи.

Щоб долучитися до ініціативи, треба заправити автівку на WOG брендовим пальним Mustang: з кожного літра одну гривню переказуватимуть на закупівлю всюдиходів. Крім того, можна задонейтити на банку проєкту в Monobank.

Ця ініціатива мала стартувати в середині червня, але підрив Каховської ГЕС спонукав пришвидшити старт, розповідає директор з маркетингу мережі WOG Геннадій Карлінський. Він додає, що необов’язково заправляти машину, можна прийти на АЗС попити кави й зробити там прямий внесок на всюдиходи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Благодійний фонд «Повернись живим» і «Нова пошта» запустили збір на засоби зв’язку для сил ППО під назвою «Запакуй небо – прокачай ППО». Обладнання, яке хочуть закупити, допоможе захисникам неба швидше реагувати на російські атаки – за секунди замість хвилин.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі