У Києві висадять 64 декоративні луки, повідомила ландшафтна дизайнерка Ганна Галаган виданню Pragmatika. Галаган – ініціаторка впровадження нової технології озелення в місті.

У кожному районі Києва буде вісім експериментальних ділянок для створення луків. «Це великий обсяг робіт, враховуючи, що перед посівом доведеться підготувати кожен із майданчиків. За допомогою моїх зарубіжних колег я планую скласти кілька варіантів суміші насіння, щоб визначити, що найбільше підходить для місцевих умов», – відзначила Ганна Галаган.

Раніше в КМДА пояснювали, що луки висаджуватимуть передусім на ділянках вздовж автомобільних доріг і розподільних смуг, «там, де утримання газонів є недоцільним». Крім того, такі зелені насадження потребують значно меншого ресурсу для догляду, ніж газони.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві, попри війну, висадили майже 5 тисяч дерев та 53 тисячі кущів. Місто поступово адаптує європейські стандарти догляду за деревами.

Окрім луків та злаків, у 2023 році в різних районах Києва зʼявляться як експеримент мавританські газони, розповідав нам в інтерв'ю голова управління екології й природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: River of Flowers