На Русанівській косі хочуть збудувати веслувальну базу, а також двоповерховий будинок із кафе і майданчиком для джазових концертів.

Київський бізнесмен Жан Запорожець, засновник клубу з веслування на човнах Sun Dragon і керівник компанії «Саннація», показав перші візуалізації проєкту.

Базу для веслування хочуть збудувати на галявині поблизу мосту з Русанівської набережної на вулицю Раїси Окіпної. За ескізом там буде роздягальня, спортзал, укриття, освітлення на території, а також смітники для сортування вторсировини.

Утім, місцеві жителі висловилися проти й уже зареєстрували петицію, яка вимагає не допустити будівництва. В обʼєднанні жителів Русанівки зазначають, що Запорожець поки отримав лише попередні усні домовленості від керівників КП «Плесо» й УЗН Дніпровського району. Містян же запевнили, що Русанівську косу не забудовуватимуть.

Автори петиції пропонують перенести базу на Труханів острів або Гідропарк, однак Запорожець вважає, що база має бути саме на лівому березі Києва, адже там наразі немає подібних баз. За його словами, Гідропарк також не підходить, адже активний рухи моторних човнів є небезпечним для веслувальників.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Русанівська коса є природоохоронним обʼєктом з унікальною для Києва флорою і фауною, а також нерестилищем для риб. Коса також є прибережною захисною смугою Дніпра, яка має статус памʼятки ландшафту. Будівництво на Русанівській косі суперечитиме Водному й Земельному кодексу, зазначають автори петиції проти будівництва веслувальної бази. Крім того, на території немає паркувальних майданчиків для автівок і каналізації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі