Німецький стрит-артхудожник Томас Баумгерталь, який створює роботи під псевдонімом Bananensprayer, відвідав Київ, Ірпінь, Бучу й Бородянку, пише Express.

На майдані Незалежності Баумгерталь намалював президента РФ Путіна з ковпаком у вигляді половини банана й написом Put In Prison, який обігрує прізвище очільника країни-агресора й закликає посадити його до вʼязниці.

Крім того, Bananensprayer домалював на майдані арт британського художника Бенксі, який зображав хлопчика й дівчинку на гойдалці з протитанкового їжака.

Ще одне графіті у вигляді банана Баумгерталь залишив на одному з екземплярів спаленої російської техніки, яку виставили на Михайлівській площі.

Bananensprayer також створив два малюнки в Київській області. Ще одне зображення Путіна художник залишив на частині зруйнованого мосту в Ірпені, а в Мощуні наніс графіті з голубом миру.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Бенксі створив у Києві й передмісті (Гостомелі, Ірпені, Бородянці) сім графіті. У Київській області обговорювали перенесення цих робіт в окремий музей, присвячений російсько-українській війні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Томас Баумгерталь для Express