Проєкт рішення про перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь колишнього мера Києва Олександра Омельченка зареєстрував міський голова Віталій Кличко. Раніше містяни проголосували проти такого рішення: 74% опитаних у застосунку «Київ цифровий» не підтримали перейменування.

Рішення аргументують необхідністю уникнути дублювання назв вулиць: після перейменування вулиці Льва Толстого в березні 2023 року в місті зʼявилися дві вулиці Скоропадського. На честь діяча також названий проїзд між вулицями Великою Васильківською й Басейною. 

Проїзд і вулицю Скоропадського відділяють вулиця Васильківська та площа Українських героїв.

Кличко пропонує перейменувати проїзд на честь колишнього міського голови Омельченка, щоб «вшанувати його памʼять як видатного діяча» й «урізноманітнити топоніміку Києва».

Проєкт рішення мають розглянути комісії Київради з питань місцевого самоврядування й культури.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Олександр Омельченко – український політик і підприємець. Він був київським міським головою з 1999 до 2006 року, народним депутатом з 2007 до 2012 року. З 2014 року – депутатом Київради. Омельченко помер 25 листопада 2021 року після того, як його госпіталізували з ураженням легень внаслідок COVID-19. На момент смерті Омельченку було 83 роки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі