Департамент міського благоустрою КМДА видав дозволи на будівельні й земляні роботи ТОВ «Гювенксхаус», яке проводитиме капітальний ремонт кесона на Оболоні,  повідомляє спільнота «Кесон на Оболоні».

У контрольній картці замінили замовника робіт. Утім, ТОВ «Гювенксхаус», як і ТОВ «Гранада–82», також належить бізнесмену Ігорю Тинному.

Візуалізації кесона на Оболоні після ремонту

Будівельні роботи на території кесона мають завершити до 29 травня 2024 року. Однак у спільноті «Кесон на Оболоні» зазначають, що дати можуть корегувати залежно від динаміки реалізації проєкту.

Оновлений паспорт обʼєкта кесона на Оболоні

Капітальний ремонт обіцяють провести всередині тунелю й на території довкола. Крім кесона, обіцяють відремонтувати ще пʼять споруд. За словами Тинного, це буде рекреаційна зона з музичною сценою, спортзалом, простором для дітей і рестораном, яка де-факто розширить територію парку «Наталка».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Будівельні роботи на кесоні «Сталінський тунель» у парку «Наталка» на Оболоні почали у 2021-му (до цього з 2018-го велися підготовчі роботи, які не потребували спеціальних дозволів).

У 2017 році ГО «Парк «Наталка» запропонувала свій проєкт реконструкції кесона, він передбачав, що споруду перетворять на артпростір, а також переведуть із приватної власності в комунальну, тобто повернуть місту (кесон продали в приватну власність у 1993-му й після цього неодноразово перепродавали).


У вересні 2022 року депутат Київради Владислав Трубіцин заявив, що кесон реконструюють незаконно, без відповідних дозволів. Водночас проєктувальники, архітектурно-конструкторське бюро Viharev, запевняють, що займаються ремонтом, а не реконструкцією споруди. Запитали в авторів проєкту, що хочуть зробити з кесоном, а також поспілкувалися з представницею місцевої громади.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Кесон на Оболоні»