Пропозицію перейменувати вулицю Німанську на честь Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла винесуть на електронне голосування, ідеться у відповіді міського голови Києва Віталія Кличка на відповідну петицію.

Дмитро «Да Вінчі» Коцюбайло

Вулиця Німанська розташована в Печерському районі Києва. Вона пролягає від бульвару Миколи Міхновського до вулиці Михайла Бойчука. Як пояснила авторка петиції Ада Роговцева, вулиця Німанська названа на честь річки Німан, що протікає в Росії.

Вулиця Німанська розташована в Печерському районі Києва

Петиція української акторки Ади Роговцевої 8 травня 2023 року зібрала потрібну кількість підписів за одну годину.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Дмитро Коцюбайло загинув під Бахмутом 7 березня. «Да Вінчі» було 27 років. Він брав участь у російсько-українській війні з 2014 року, був командиром взводу добровольців, а потім – командиром роти. Отримав важке поранення в Пісках Донецької області, але після одужання повернувся на фронт. У березні 2016 року його призначили командиром першої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі», яку згодом переформатували в батальйон.


Дмитра Коцюбайла поховали на Аскольдовій могилі в Києві 10 березня. На прощання прийшли тисячі людей, зокрема, президент Зеленський, головнокомандувач Валерій Залужний та експремʼєр-міністерка Фінляндії Санна Марін.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Дмитро Коцюбайло