Петиція з проханням перейменувати вулицю Німанську на честь Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла зібрала підписи за одну годину, повідомила військовослужбовиця й дівчина Коцюбайла Аліна Михайлова. 

Петицію на сайті Київради зареєструвала українська акторка Ада Роговцева. 

«Вулиця Німанська в Печерському районі міста Києва названа на честь річки Німан, що протікає Калінінградською областю Росії. Російські топоніми не мають бути вшановані в міському просторі столиці України», – ідеться в описі петиції. 

Також Роговцева наголосила, що Київ повинен шанувати героїв, які віддали життя за незалежність України. Тому вулицю Німанську, на думку акторки, варто перейменувати на честь Дмитра Коцюбайла. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Вулиця Німанська розташована в Печерському районі Києва. Пролягає від бульвару Миколи Міхновського до вулиці Михайла Бойчука.


Дмитро Коцюбайло загинув під Бахмутом 7 березня. «Да Вінчі» було 27 років. Він брав участь у російсько-українській війні з 2014 року, був командиром взводу добровольців, а потім – командиром роти. Отримав важке поранення в Пісках Донецької області, але після одужання повернувся на фронт. У березні 2016 року його призначили командиром першої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі», яку згодом переформатували в батальйон.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі