Російські окупанти атакували Київ з повітря третю ніч поспіль. Це 17 атака на місто з початку травня, її здійснювали винятково за допомогою БПЛА, повідомляє КМВА.

Українська ППО знищила понад 29 із 31 БПЛА. Майже всі з них уражені на підступах до Києва, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

У Голосіївському районі внаслідок падіння уламків виникло займання на останніх двох поверхах 24-поверхового житлового будинку. 33-річна жінка загинула, 11 людей постраждали, пʼятьох людей госпіталізували.

За словами Кличка, комісія вже оглядає ступінь пошкоджень будинку, щоби якнайшвидше почати відновлювати його.

24-поверховий будинок у Голосіївському районі Києва. Фото: Віталій Кличко

У Печерському районі уламки пошкодили щонайменше три автомобілі, а в Дарницькому – припарковані автівки й приватний будинок.

У Дніпровському районі Києва уламки збитого БПЛА впали на зелену зону, у Подільському – на нежитлову забудову, а у Святошинському на території одного з підприємств.

Київська область

У Київській області, де збили більшість ворожих БПЛА у ніч на 30 травня, зафіксували понад 50 повідомлень про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів й автівок.

Загалом пошкоджені щонайменше 17 житлових обʼєктів, зокрема й квартири. Переважна більшість пошкоджень – розбиті стіни, вікна, двері й меблі. Чотири людини отримали осколкові поранення, повідомляє начальник Нацполіції Київщини.


Росіяни здійснили наймасованішу атаку дронами в ніч на День Києва, 28 травня. Одна людина загинула, дві отримали поранення. У Житомирі РФ влучила в обʼєкт інфраструктури. ППО також працювала на Київщині, Черкащині, Рівненщині, Чернігівщині, Миколаївщині.

За 18 годин після попередньої атаки росіяни атакували Україну в ніч на 29 травня. Сили ППО знищили 37 ракет, 29 ударних дронів й один розвідувальний.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі