Київська архітектурна студія Aranchii Architects показала візуалізації житлового кварталу із собором у мікрорайоні Щасливий, що в Рівному.

З цим проєктом студія перемогла на архітектурному конкурсі гендиректора підприємства «Сталь-М» і колишнього голови Рівненської обласної адміністрації Олексія Муляренка.

Навколо собору створять громадський простір, його інтегруватимуть у той, що вже існує. Біля храму будуть недільна школа й бібліотека. Саму церкву Георгія Переможця, яку зводитимуть у візантійських традиціях, поєднають із сучасною технологією 3D-друку.

Житловий квартал будуватимуть із варіативною висотністю, щоб розкривався краєвид на озеро Басів Кут. Крім того, планують облаштувати зелені дахи з приватними й спільними терасами та цілісний двір без автівок.

Під час планування використають «мурашиний алгоритм». Також у першій лінії від будинків облаштують комерційні площі з кав’ярнями й магазинами, згідно з умовами конкурсу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Київська архітектурна студія Aranchii Architects також пропонує переосмислити територію вздовж вулиці Євгена Сверстюка в Києві і створити там парк. Зокрема, архітектори хочуть перепланувати хаотичне поховання домашніх улюбленців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі