Майданчики для гри в петанк відкрили в трьох київських парках, повідомили в КМДА.

Вони розташовані в парках «Орлятко» в Солом’янському районі, у Куренівському парку (Подільський район), а також у парку «Нивки» (Шевченківський район).

Доступ до майданчиків безоплатний. Спорядження для гри можна взяти під заставу у відповідальних осіб, контакти яких зазначені на стенді біля майданчиків.

Петанк – традиційний французький спорт із простими правилами, пояснюють у КМДА. Гравець, стоячи всередині кола, має кинути металеві кулі якомога ближче до маленької деревʼяної кулі (кошонет, або поросятко), набравши більше очок за команду суперників.

Такий спорт має мінімальний ризик травмування, а також допомогає зменшити стрес і тривожність, натренувати концентрацію, додають у КМДА.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Реконструкцію в парку «Орлятко» планували завершити до кінця 2023 року. Згідно з проєктом, у парку мають встановити громадську вбиральню, повністю оновити доріжки, лавки, а також облаштувати дитячий майданчик і зону для вигулу собак. Також збиралися створити скейтпарк, майданчики для гри у волейбол і баскетбол, встановити тенісні столи й тренажери.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі