Проєкт Veteran Hub і креативна агенція Patsany Agency розробили освітню платформу Resex про повернення до сексуального життя після бойових поранень.

На платформі можна знайти практичні рекомендації й посібники щодо сексуальності й інтимності після поранень. Водночас інформація буде корисна не лише для військових із пораненнями, а для всіх військовослужбовців і їхніх партнерів і партнерок, чиє сексуальне життя змінилося під час війни, кажуть розробники платформи.

У посібнику «Любись» можна знайти відповіді на запитання щодо прийняття власного тіла після бойових поранень чи змін у лібідо, зокрема внаслідок лікування, і налагодження інтимності з партнерами. Також посібник містить поради про те, як діяти, щоб відновити й налагодити близькі стосунки зі своїми партнерами.

Є розділи, присвячені різним видам поранень, як-от: ампутація кінцівок, ураження геніталій, черепно-мозкова трамва, травма спинного мозку.

Посібник доступний у двох версіях – для чоловіків-військових і для жінок-військових.

На платформі також зібрані тематичні статті. Зокрема, про зміни в тілі й про те, як говорити про поранення з партнерами; як травма й бойовий досвід впливають на стосунки в парі; як відновити й урізноманітнити сексуальний досвід у нових умовах.

Крім того, команда проєкту пропонує ознайомитися з дослідженням «Сексуальність та інтимність воїнів з пораненнями», яке описує головні барʼєри в поверненні до сексуального життя й позитивний досвід їх подолання.

Понад 30% військових, повертаючись додому, мають зміни в сексуальному житті, відзначають у Veteran Hub. Водночас відбудова інтимних стосунків із партнером чи партнеркою є важливою складовою успішного переходу до цивільного життя, додають в організації.

Запуск освітньої платформи супроводжує комунікаційна кампанія «Любись» про повернення до стосунків на етапі переходу до цивільного життя.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше Prometheus і Veteran Hub запустили курси адаптації для ветеранів і їхніх родин. Серед тем – стосунки з близькими під час адаптації до цивільного життя й психологічна самодопомога. Курс допоможе навчитися наново будувати стосунки з дітьми, батьками й партнерами, кажуть розробники.


Крім того, для поранених військових запустили онлайн-путівник про ВЛК, виплати й документи від Міноборони. Також «правовий навігатор» для поранених військовослужбовців створила команда Масі Найєма. За допомогою платформи військові, які отримали поранення, можуть дізнатися про «те, що чекає на них на кожному етапі системи»: процедури, документи, права й можливості. До кожного розділу додали шаблони документів, які можна завантажити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі