У Києві від початку року вже облаштували всім нових кільцевих розв’язок із «дорожніми клумбами» для підвищення безпеки руху, повідомили в КМДА.

Зокрема, кільцеві розв’язки зʼявилися на перетині вулиць Володимира Жаботинського, Януша Корчака й Голди Меїр на Нивках, а також на перехресті вулиці Кіото з виїздом на шляхопровід через Броварський проспект.

Ще на семи обʼєктах тривають роботи. Це перехрестя вулиць Бориса Гмирі й Михайла Гришка; вулиць Івана Микитенка й Ірини Бекешкіної; вулиць Марка Вовчка й Вербової; вулиці Світлицького та провулка Межового; а також ріг вулиць Уманської й Генерала Геннадія Воробйова.

Загалом упродовж 2023 року планують облаштувати близько 40 нових кільцевих розв’язок по всьому Києву.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Одні з перших кільцевих розв’язок у Києві облаштували на перетині з’їзду з проспекту Соборності, вулиці Тампере й дороги-дублера в Дніпровському районі, а також на вулиці професора Підвисоцького в Печерському районі. За 2022 рік у місті створили 10 нових кільцевих розв’язок.

Від початку 2023 року роботи з облаштування кільцевих розв'язок вели також на Т-подібному перехресті вулиць Чавдар і Гмирі на Осокорках і на перехресті вулиць Бекешкіної й Вільде на Воскресенці.

Наявність кільцевої розв’язки змушує водіїв знижувати швидкість на під’їздах до перехресть і тим самим підвищує безпеку проїзду, пояснювали в Держагентстві інфраструктурних проєктів України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Київавтодор»