Uber Shuttle планують перезапустити в Україні, повідомив керівник міжнародних звʼязків Uber Метью Девлін агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, єдиною причиною, через яку призупинили Uber Shuttle, був COVID-19.

«Шаттли» потрібні на постійних маршрутах, якими користуються багато людей і які зазвичай сполучають їхню роботу й дім, переконаний Девлін. Водночас через пандемію коронавірусу багато людей перестали відвідувати офіси й це стало «справжнім викликом для проєкту». Така ситуація була характерна не лише для України, підкреслив Девлін.

Водночас він не назвав конкретних строків відновлення Uber Shuttle. Але анонсував запуск сервісу Uber Travel в Україні. Це сервіс, що пропонує рішення на підставі інформації про попередні переміщення в соцмережах. Тобто в разі наявності авіаквитка, броні готелю чи ресторану Uber Travel перенесе ці дані на платформу і створить єдиний маршрут, щоби з’єднати потрібні точки.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Uber Shuttle – це сервіс Uber , що передбачає замовлення поїздок у мікроавтобусі за визначеним маршрутом. Його запустили в Києві навесні 2019 року.

Uber тимчасово призупинив роботу сервісу Uber Shuttle з 5 квітня 2021 року через карантинні норми, але вже в травні відновив. Утім, 17 листопада сервіс оголосив про припинення роботи в Києві, де працював два з половиною роки. Причини такого рішення тоді не повідомили.

У перші дні повномасштабної війни Uber Shuttle перевозив українців через польський кордон. У районі прикордонного переходу Шегині – Медика перевезли близько 150 тисяч людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі