Українська ІТ-кампанія GlobalLogic дослідила ринок індустрії та виявила, яких спеціалістів на ринку потребують найбільше. 

Меншим попитом користуються спеціалісти популярних напрямків, кажуть у компанії.

«Очевидний тренд – падіння попиту на інженерів Java та Net. Якщо запит є, він має певні особливості, специфічні фреймворки. Фахівці, які мають досвід у нішевих технологіях або ж актуальну індустріальну спеціалізацію мають перевагу в ситуаціях, коли загальна кількість відкритих позицій залишається невеликою», – підкреслюють у компанії.

Також у компанії розповіли, як довго потрібно зростати до професійних рівнів. В середньому від позиції стажера до Junior можна вирости за 9-12 місяців. Для того, щоб стати інженером рівня Middle, фахівцю знадобиться у середньому ще близько одного року. Для переходу від Middle до Senior позиції інженеру треба близько двох років. Крок від Senior до Lead-позиції займає теж принаймні два роки.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Найефективнішими способами отримати роботу в IT спеціалісти називають рекомендації, Djinni й LinkedIn. Більше половини новачків в IT шукають роботу довше як два місяці. Завдяки рекомендаціям поточне робоче місце знайшли 23% айтівців, свідчать результати опитування Dou.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі