Dou провело дослідження про те, за допомогою яких платформ IT-спеціалісти шукають роботу в Україні й чого найбільше бояться.

Найефективнішими способами отримати роботу в IT називають рекомендації, Djinni й LinkedIn. Завдяки рекомендаціям 23% опитаних знайшли своє поточне робоче місце. У Djinni й LinkedIn цей показник не набагато нижчий – 21% і 19% відповідно.

Тимчасом як рекомендації допомагають влаштуватися всім категоріям айтівців, Djinni й LinkedIn найчастіше стають у пригоді саме технічним фахівцям.

Для фрилансерів найпопулярнішими методами пошуку роботу є рекомендації (35%) і фриланс-біржі (14%).

Попри все це, роль рекомендацій продовжує падати, а Djinni – зростати, ідеться в дослідженні. Третина українських IT-спеціалістів знайшли роботу у 2022-му саме завдяки цьому ресурсові.

Найчастіше роботу нині шукають фахівці з досвідом до 2 років – це 72% серед усіх пошукачів. Лише 15% тих, хто шукає роботу, мають пʼять і більше років досвіду.

Згідно з опитуванням, айтівці найбільше бояться втратити роботу, про це заявив 41% опитаних. Найчастіше це фахівці з досвідом до двох років, тестувальники й HR-спеціалісти.

Найупевненіше почуваються спеціалісти з досвідом від трьох років, а також розробники й спеціалісти з Data Science.

Для дослідження Dou проаналізували 4701 анкету українських айтівців різних спеціальностей і з різним досвідом.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Платформа з пошуку роботи Robota.ua розповіла, яких спеціалістів наразі найбільше потребують роботодавці в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі