Уряд Іспанії представив концепцію застосунку, за допомогою якого пари зможуть порівну розподіляти домашню роботу й відстежувати її виконання, пише CNN.

За словами державної секретарки з питань рівності Анґели Родріґес, функціонально програма буде схожа на застосунки на кшталт Splitwise, які використовують, щоб ділити рахунки (наприклад, на оренду житла, під час подорожей або в закладах).

Застосунок створюють головним чином для пар і сімей, але його також можна буде використовувати для розподілу завдань між дітьми або сусідами по кімнаті, кажуть в уряді.

До застосунку можна буде вносили не лише «очевидні» завдання, як-от миття посуду та приготування їжі, а й справи на кшталт планування раціону родини, купівлю продуктів, відзначила Родріґес. Програма сповіщатиме, якщо хтось виконуватиме менше або більше домашніх справ.

Бюджет на створення застосунку складає 211 тисяч євро. Запустити його планують влітку 2023 року.

Згідно з дослідженнями іспанського Державного статистичного інституту, 46% жінок у гетеросексуальних стосунках виконують більшість домашньої роботи. Серед чоловіків цей показник складає 15%.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2020 році більшість українців вважали, що «найважливіше завдання жінки − дбати про сім’ю та дім», згідно з опитуванням соціологічної групи «Рейтинг». Серед респондентів 64% вказували, що жінка частіше готує в сім’ї, а справи у домі покладені на жінок у 43% опитаних.


Редакція The Village Україна розповідала про пари, які розподіляють обов’язки у домі порівну на обох партнерів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі