Що робити, якщо в «Дії» не відображається житло за програмою «єВідновлення», пояснили в Мінреінтеграції.

Якщо житло не відображається, неможливо подати заяву на його відновлення. У такому разі потрібно звернутися до державного реєстратора при органі місцевого самоврядування в потрібній громаді, він має внести дані в реєстр. Для цього реєстратор спрямує запит до Бюро технічної інвентаризації (БТІ) для підтвердження права власності.

Також, якщо право на нерухоме майно виникло до 2013 року, то подати заяву на державну реєстрацію можна самостійно на порталі «Дія». Там потрібно вибрати послугу «Державна реєстрація прав на нерухоме майно», а далі натиснути «Подати заяву».

Загалом за перший тиждень роботи програми подали більше 10 000 заяв. Більша половина з них, 56%, стосуються допомоги щодо відновлення квартир, 43,4% – приватних будинків, і менше 1% – інших житлових приміщень.

Найбільше заяв подали жителі Харківської (3554 заяви), Київської (2852), Миколаївської (870), Донецької (688) і Херсонської (649) областей.

Після подачі заяв комісії, створені при органах місцевого самоврядування, опрацюють ці заяви й почнуть обстеження житла (таких комісій створили більше сотні).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Від 10 травня українці можуть подати заявку на грошову допомогу для заміни вікон, дверей, ремонту покрівлі. Це можна зробити на порталі чи в застосунку «Дія». Ми розповідали, як саме.

Заявки на участь у програмі «єВідновлення» можна подавати необмежену кількість разів. Максимальна сума допомоги – 200 тисяч гривень. Власники, які вже відремонтували своє житло, поки що не можуть претендувати на державну допомогу, однак їм радять зберігати всі чеки й фотографії, повʼязані з ремонтом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі