Під час реконструкції Київського зоопарку міському бюджету завдали збитків на два мільйони гривень, повідомили в Київській міській прокуратурі.

У заволодінні бюджетними коштами звинувачують двох посадоців комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ», яке було замовником робіт, і керівника підрядної організації.

Комунальне підприємство уклало договір із приватним товариством на реконструкцію павільйону для приматів.

Підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт, а провідний інженер «Житлоінвестбуд-УКБ», який здійснював нагляд за будівництвом, підписав ці документи.

Через завищення вартості робіт міському бюджету завдали збитків на понад два мільйони гривень. Тепер фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі, відзначають у міській прокуратурі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Роботи з реконструкції Київського зоопарку почалися влітку 2017 року. КМДА виділила на першу чергу робіт 200 мільйонів гривень, її завершили у 2020 році. У травні 2020-го зоопарк відкрили після першої черги реконструкції: облаштували новий вхід із площею й новими приміщеннями, громадські вбиральні, медпункт і нові алеї. Біля входу встановили нові фігури зубра й левів із бронзи, а також велику фігуру жирафи. Крім того, збудували триповерховий паркінг для авто. Приматник на 7 тисяч м² облаштували під час другої черги реконструкції. У межах третьої черги вели роботи в господарській і науковій частинах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: КМДА