Компанія «Лун» запускає маркетплейс квартир, де користувачі можуть обирати й порівнювати пропозиції житла одночасно на первинному та вторинному ринках.

Агрегатор оголошень із вторинного ринку на сайті «Лун» працював із 2008 по 2020 роки, потім його відокремили в бренд Flatfy. Паралельно під брендом «Лун» розвивали каталог житлових комплексів на стадії будівництва для інвестицій у «первинку».

Тепер компанія вирішила обʼєднати пропозиції з первинного та вторинного ринків на одному сайті.

Новий продукт відповідає вимогам часу, адже через повномасштабну війну змінився спосіб, у який українці обирають нерухомість, кажуть у «Лун».

Більшість людей, які отримають компенсацію на купівлю нового житла замість зруйнованого, обиратимуть, чи інвестувати у відбудову, чи купити готове житло у своєму рідному місті, чи оселитися в більш безпечних місцях, вважають у компанії.

Якщо до повномасштабної війни покупці нерухомості були доволі чітко розділені на сегменти (первинний або вторинний ринок) й обирали житло переважно за місцем свого проживання, то тепер «покупці можуть обирати одночасно між інвестицією в новобудову у Львові й купівлею готової квартири на вторинці в рідному Дніпрі чи Харкові», кажуть у «Лун».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні 2023-го ринок оренди житла в Києві і Львові стабілізувався на довгий період уперше з початку повномасштабного вторгнення, ідеться в статистиці Bird. На нього вже не впливають нічні обстріли, сезонність і коливання курсу, кажуть аналітики сервісу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі