Велосмугу на вулиці Золотоворітській відокремили делінеаторами від основної дороги, повідомляє кореспондент The Village Україна.

Стовпці поставили замість пластикових бортів, які можна було самостійно зняти й припаркувати автівку. Делінеатори встановили після численних звернень міської активістки Дарії Сипигіної. За її словами, вона витратила два місяці на скарги, виклики поліції й візити до департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Сипигіна пояснює, що делінеатори – це ефективне рішення, яке не дозволяє водіям блокувати велосмугу. До встановлення делінеаторів там паркувалася 31 автівка.

Делінеатори мають завадити автомобілістам паркуватися на велосмугах. Утім, зранку 5 травня щонайменше одна автівка припаркувалася на велосмузі, між делінеаторами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перші в місті борти для захисту велосипедних смуг від паркування авто встановили у 2021-му році на вулицях Рейтарській і Басейній. На Золотоворітській вони зʼявилися в червні 2022 року.

ГО «Київ –велосипедне місто» повідомляла, що з осені бортами мають відокремлювати всі велосмуги в Україні, розташовані за смугою автомобільного паркування.


У вересні 2022-го делінеатори пошкодили, тому на велодоріжках почали паркуватися автівки. У січні 2023 року на Золотоворітську повернули пластикові борти. Їх прибирали не деякий час, бо комунальники випадково пошкодили їх, коли прибирали сніг.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Ярослав Друзюк для The Village Україна