З 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіодні можна лише у 23 обласних центрах України, повідомляють в «Укрпошті».

Але йдеться тільки про замовлення обміну в застосунку «Дія». Якщо людина не користується застосунком, то обміняти старі лампи на світлодіодні вона може до 5 травня (у разі їхньої наявності у відділеннях). Уже з 6 травня приймати лампи розжарювання будуть лише в обласних центрах, де фіксують найбільший попит.

Раніше програма була доступною в невеликих містах і селах, загалом у 23 тисячах населених пунктів, крім тимчасово окупованих територій. Оптимізувати програму вирішили через зменшення попиту. У ній взяли участь 3,5 мільйона українців.

Піковий період припав на березень-лютий 2023 року. За три місяці програми українці обміняли близько 18,2 мільйона ламп. Найбільше ламп обміняли на Київщині (близько 2,5 мільйона) і Дніпропетровській області (майже 2 мільйони).

Зараз для обміну доступні 17 мільйонів ламп. Ще пʼять мільйонів ламп доставлять в Україну «найближчим часом».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Програма обміну старих ламп на LED-лампи стартувала наприкінці січня. Згідно з нею, обміняти лампи на «Укрпошті» можна з попереднім замовленням у застосунку «Дія» чи без нього. Але попередня заявка гарантує, що лампи будуть у відділенні. На пʼять справних ламп розжарювання будуть обмінювати пʼять LED-ламп. Для цього потрібен паспорт й ідентифікаційний код.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі