Понад 17 тисяч дерев і близько 145 тисяч кущів висадили в Києві протягом останніх двох років, повідомляє управління екології та природних ресурсів КМДА.

Це частина капітального ремонту, який у 86 парках і скверах міста проводили в 2021 й 2022 роках. За цей час відкрили Наводницький парк у Печерському районі, другу чергу Пейзажної алеї, парки «Відрадний» і «Троєщина», сквер на Володимирському проїзді й парк «Прибережений» у затоці Берковщина.

КМДА планує у 2023 році відновити роботу над розробленням екологічної Стратегії міста Києва до 2035 року, популяризувати екологічні пішохідні маршрути в зелених зонах і впроваджувати європейські стандарти догляду за деревами.

Крім того, у Києві хочуть оновити всі квіткові панно. Це близько 30 патріотичних композицій, які створили навесні 2022-го.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2022 році в Києві попри воєнний стан висадили майже шість тисяч дерев, понад 61 тисячу кущів і близько 7,3 мільйона квітів.


Майже 23 тисячі зелених насаджень уже оцифрували в Києві. Онлайн-мапу обіцяють викласти у відкритий доступ після завершення в Україні воєнного стану. Там буде фото кожного оцифрованого дерева, а також інформація про його місцеперебування, вид і стан.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Управління екології та природних ресурсів КМДА