Наводницький парк у Києві відкрили після ремонту, там модернізували фонтан навколо пам’ятника літописним засновникам Києва – Кию, Щеку, Хориву та Либіді, повідомляє міський голова Віталій Кличко.

У парку під час ремонту відновили сходи на центральному вході, встановили нові лави та урни для сміття. Влаштували пандус до набережної, зробили новий газон. Парапет набережної та основи пам’ятника помили від графіті. На площі навколо фонтану зробили нове покриття з ФЕМ і відновили гранітне покриття сходів, що ведуть до фонтану.

Під час ремонту парку модернізували і фонтан, його зробили світловим. Керування фонтаном автоматизували, там є датчики рівня та доливу води, автоматична станція дозування реагентів, які знезаражують воду. Висота струменів води сягає 3,5 метра.

Під час відкриття парку Віталій Кличко повідомив, що з 15 травня в Києві стартує сезон фонтанів, який триватиме до осені.


Наводницький парк розташований в Печерському районі, має в плані неправильний трикутник, що утворюється Набережним шосе, Дніпром та мостом Патона. Парк заклали на початку 1960-х років у зв'язку з облаштуванням набережної Дніпра. До 1993 року він мав назву «Парк імені В. М. Примакова», після цього отримав сучасну назву. Пам'ятник «Засновникам Києва» встановили тут в 1982 році напередодні святкування 1500-річчя Києва. Ремонт фонтану  завершили ще взимку 2020 року, але законсервували до весни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: пресслужба Віталія Кличка