Транспортне сполучення з Биківнею, де буде Національне військове меморіальне кладовище, покращать, заявив під час обговорення облаштування цвинтаря на Биківні заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За словами заступника голови КМДА, зараз розглядають кілька варіантів покращення транспортного сполучення. Це може бути окремий маршрут автобуса чи подовження лінії метрополітену, але «за умови наявних фінансувань». Конкретних термінів поки не встановлюють.

Від станції метро «Лісова» хочуть привести до ладу «певну інфраструктуру, буде рухатись шатл, спеціально під цей об’єкт», тобто під Національне меморіальне військове кладовище, зауважив Пантелеєв.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку березня стало відомо, що Національне меморіальне військове кладовище можуть побудувати в Биківні. Місцевість Биківня розташована на північно-східній околиці Києва в Деснянському районі поблизу автостради Київ – Бровари. Там розташоване найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій.

Наприкінці березня уряд підтримав створення цвинтаря. Київрада 20 квітня почала працювати над створенням Національного військового меморіального кладовища і виділила для нього землю на території заповідника «Биківнянські могили». Загальна площа кладовища сягне майже 100 гектарів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі