Міська рада Тростянця презентувала майстерплан міста, над яким працювали протягом восьми місяців.

Місту хочуть зробити бренд «найсолодшого в Україні». Для цього працюватимуть над освітньою програмою для шоколатьє і кондитерів, хочуть відкрити філію європейської кондитерської, продавати солодощі, створювати туристичні програми й фестивалі з відповідним брендингом.

До створення майстер плану долучили експертів із містобудування, розвитку міст, відходів, водопостачання Йозефа Люгера, Ханнес Хорват, Пітера Блашке, Мадіс Меддісон, а також українських експертів. Майстерплан, зокрема, допоможе визначити інвестиційні пріоритети на 25-тирічну перспективу, зазначають у міськраді.

Згідно з майстерпланом, у Тростянці створять центральний майданчик, а також культурний, освітній, комерційний і спортивно-розважальний осередки.

У місті пропонують створити нове сміттєзвалище з центром переробки, нову очисну станцію води й побудувати завод на біомасі, а також енергоефективно реконструювати громадські будівлі та приватні й багатоквартирні будинки на периферії. Тростянець також планує поетапно відмовитися від газу. Крім того, в місті планують облаштувати стабільну структуру зелених зон (із врахуванням міського охолодження й вентиляції).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


24 лютого армія РФ окупувала Тростянець і знищувала місто до 26 березня 2022-го, поки ЗСУ не відтіснили ворога. Збитки міста сягнули 3,7 мільярда гривень. Постраждали 829 будівель Тростянця, зокрема й автомобільний і залізничний вокзали.

Ось концепт відновлення вокзалу в Тростянці, який зруйнували російські окупанти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі