Україно-британська ініціатива Project Ukraine запустила міжнародну платформу Find Refuge для допомоги українським переселенцям.

Платформа з’єднує людей, які готові консультувати у певній галузі, з тими, хто потребує такої допомоги.

На Find Refuge можна надавати й отримувати фахові консультації з правових питань, поради щодо працевлаштування, житла, медицини, освіти та інших сфер, кажуть розробники.

Для отримання допомоги достатньо зареєструватися на сайті та заповнити онлайн-форму. Далі запит потрапить до волонтера, який має компетенцію для розв'язання проблеми. Уся допомога безоплатна.

За місяць тестової роботи на платформі відповіли на запити понад півтисячі українців, каже команда. Зараз Find Refuge працює як веб-сайт. У майбутньому планують також створити додатки для iOS та Android.

Наразі платформа сфокусована на українських біженцях та переселенцях, але з часом команда планує розширити діяльність, щоби звертатися до волонтерів могли шукачі допомоги з усього світу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Для спілкування українців за кордоном також створили додаток «Нумо Спільно». Там можна створювати івенти, знаходити відповіді на запитання про життя в іншій країні та шукати українців поруч.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі