Розробники створили додаток «Нумо Спільно» для обʼєднання та спілкування українців за кордоном. Завантажити його можна за посиланням.

Застосунок створили, щоб українці змогли обмінюватися досвідом життя поза межами своєї країни, знаходити друзів чи однодумців поруч.

Що зараз є в додатку:

  • Календар подій. Можна створити власні події чи обрати ті заходи, які проходять поруч.
  • Спілкування. Можна створити теми для обговорення, шукати відповіді на питання, ділитись ідеями.
  • Пошук українців поруч.

Далі розробники планують додати:

  • Створення комʼюніті за інтересами.
  • Можливості для працевлаштування та заробітку.
  • Фестивалі для українців.

Засновниками проєкту «Нумо Спільно» є Ігор П’ятницький та Влад Буйвол. Вони пояснюють, що створити додаток їх спонукав досвід перших місяців повномасштабної війни, коли зустрічі з близькими та нові знайомства допомогали почуватися в безпеці.


«Бути частиною спільноти, рідних по духу, з якими є цікаво і безпечно – це ті речі, які допомагають у скрутні часи. І не важливо, де ти є, в України чи Європі», – зазначає П’ятницький.


«Коли моя наречена поїхала в Берлін на початку війни ми зрозуміли, що потрібно шукати своїх. Ми бачимо, що є дуже великий запит серед українців на спілкування», – каже Буйвол.

Засновники проєкту прагнуть, щоб українці за кордоном об’єднувались, не втрачали зв’язок між собою та не асимілювалися: «щоб було більше причин повернутись додому».


Весною розробники запустили соцмережу для українців Tribefy для пошуку співвітчизників за кордоном.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Нумо»