На Троєщині в Києві все ще планують створити перше офіційне кладовище для домашніх тварин, але проєкт скорегують, розповіла виконувачка обов’язків директора міської лікарні ветеринарної медицини Наталя Мазур в ефірі телеканалу «Київ».

За її словами, зараз відбувається процедура землевпорядкування, щоби запустити міське кладовище на вулиці Пухівська, 6.

Мазур додала, що це буде «не кладовище в тому розумінні, як всі звикли вважати, не захоронення тварин, а кремація», адже фахівці виступають саме за кремацію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Будівництво кладовища для домашніх тварин мали запустити у 2020 році, але через проблеми із землевідведенням старт робіт відклали. У «Київській міській лікарні ветеринарної медицини» сподівалися завершити роботи у 2021 році, але потім відклали ще раз на 2022 рік. Після цього почалася повномасштабна війна.


Наразі в Києві домашніх тварин хоронять на стихійних кладовищах у різних районах міста: на Русанівці, Оболоні, Троєщині, Борщагівці, Лісовому масиві.


Архітектори пропонують переосмислити хаотичне поховання домашніх улюбленців на Русанівці. Його можна зробити цифровим: за допомогою застосунку активувати 3D-зображення, де можна буде вшанувати свого домашнього улюбленця. Загалом кладовище складатиметься із кубів розмірами 20x20x20, кожну чарунку визначають як капсулу для поховання тварини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі