Німеччина 15 квітня остаточно припинила роботу останніх трьох ядерних реакторів на атомних електростанціях країни, пише Associated Press.

Це кінець більш як 60-річної програми атомної енергетики, яка породила масштабний рух протестів, зокрема через аварії на АЕС у Чорнобилі й Фукусімі, пише Reuters.

Німеччина планує повністю перейти на відновлювальні джерела енергетики до 2045 року. Втім, у короткостроковій перспективі країні доведеться покладатися на вугілля й природний газ, які також забруднюють довкілля.

На станціях уже провели церемонії закриття реакторів, тепер уряд Німеччини розробляє план стосовно того, куди утилізувати сотні контейнерів із токсичними відходами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перший реактор електростанції в Німеччині закрили у 2011 році. Тоді уряд Німеччини вирішив відмовитися від ядерної енергетики після аварії на АЕС Фукусіма.

У грудні 2021 року Німеччина відключила ще три з шести атомних електростанцій, що працювали у країні. До кінця 2022 року Німеччина планувала повністю відмовитися від атомної енергетики і перейти на відновлювальні джерела енергії, однак план довелося відкласти через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі