Пʼять з половиною тисяч вивісок і незаконних рекламних конструкцій демонтували в Києві з початку 2023 року, повідомляють у КМДА. 

У КМДА прогнозують, що до кінця року доведеться демонтувати ще 20 тисяч незаконних рекламних конструкцій.

«Більшість демонтажів припадає саме на фасади, які потерпають від засилля незаконних конструкцій. Часто на одному елементі фасаду знаходиться кілька шарів вивісок і рекламних засобів, а підприємці або не знають, або не усвідомлюють необхідність розміщувати конструкції згідно з правилами», – сказав заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

КМДА

Мондриївський додає, що близько трьох тисяч рекламних конструкцій демонтували самі власники. Водночас завдання КМДА – розробити прості правила розміщення реклами і спростити порядок подачі заяв на оформлення та встановлення рекламних конструкцій. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За 2021 рік у Києві демонтували рекордну кількість незаконної реклами – майже 25 тисяч вивісок і конструкцій. Також у 2021 році почали сплачувати більше штрафів за незаконну рекламу: їх сума зросла на 87% проти 2020 року.

Водночас кількість охочих оформити рекламну вивіску зросла. У буклеті «Вивіска. Як оформити за правилами» можна подивитися, як зробити це законно.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі