Майже 25 тисяч незаконних рекламних вивісок і конструкцій прибрали в Києві за 2021 рік, повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, така кількість демонтажів стала рекордною, як порівняти з іншими роками. Також рекордним місяцем виявився липень, коли демонтували 2 тисячі 555 конструкцій. 

Ось найбільші демонтажі:

  • найбільше незаконних вивісок, а саме 17 тисяч 755, прибрали на фасадах будівель;
  • найбільш масштабні монтажі відбулися на фасадах Подолу, біля Центрального вокзалу та по вулиці Великій Васильківській;
  • найбільше повторних демонтажів робили на фасадах Повітрофлотського проспекту, де вдруге зняли майже 70 незаконних конструкцій;
  • серед найбільших демонтованих конструкцій – банер на будинку по вулиці Драйзера, що на Троєщині. Розмір цього банера сягнув 555 м²;
  • демонтували 21 суперсайт (конструкція зовнішньої реклами із підсвіткою) заввивши з 5-поверхівку та площею близько 100 м².

Також за 2021 рік почали сплачувати більше штрафів за незаконну рекламу: їх сума зросла на 87% проти 2020 року, зазначила начальниця управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук.

Водночас кількість охочих оформити рекламну вивіску зросла за рік майже вдвічі (1 тисяча 856 таких заяв у 2020 році та 3 тисячі 245 у 2021 році). У буклеті «Вивіска. Як оформити за правилами» можна подивитися, як зробити це законно,  додала Оксана Поліщук.


За 2020 рік у Києві прибрали понад 20 тисяч незаконних рекламних конструкцій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Київська міська рада